Saját termékek
Pempős méz
Megvásárolható:
Bosnyák csarnok, Lehel csarnok
Pempős méz | bruttó ár |
250 gramm | 1 900 Ft |
Akác mézbe kevert méhpempő
A méhpempő a méhcsalád eredeti terméke, a szaporítást végző, és a fejlődő új méhkirálynők tápláléka. A méhpempő elvétele a méhcsaládtól igen munkaigényes és nagy szakértelmet igénylő folyamat A méhpempő egy nagyon összetett anyag, komplex biokémiai rendszer. Szintetikus előállítása eddig nem sikerült. Megtalálható benne számos olyan anyag, mely az ember táplálkozásában létfontosságú, így igen sok B-VITAMIN (B1, B2, B3, B5, B6) továbbá C, D, E, H-VITAMIN. A felsoroltak közül kiemelkedik a B5 VITAMIN (pantoténsav)-tartalom, ezért a méhpempő az élelmiszerek közül a B5 VITAMIN ma ismert legbőségesebb forrása. Tartalmaz még különböző nyomelemeket (pl: kén, mangán, nikkel, kobalt). Végül több hormont illetve hormonszerű anyagot.(Acetilkolin, biopterin, parotin, inozit.) FEHÉRJE-tartalma nagyon magas, 12-18%, és teljes értékű. A felsorolt összetevők tartós hiánya után az emberi táplálkozásban zavarok keletkezhetnek, betegség fejlődhet ki. Készítményünket nem gyógyszerként ajánljuk, hanem a felsorolt létfontosságú anyagok forrásaként. A méhpempő emberi táplálkozásra való felhasználása ősrégi szokás. Előnyös hatását már az inkák felismerték. Ők testi és szellemi f r i s s í t ő k é n t használták. De ismerték az egyiptomiak és a rómaiak is. Jelenleg számos országban már hivatalosan elismert diétás élelmiszerként vagy gyógyszerként van forgalomban. Egy üveg készítmény 4g méhpempőt tartalmaz 250g mézben oldva. A méznek jelen esetben azonban csupán ízesítő, konzerváló szerepe van. Szokásos étkezési módja hetenként 1g méhpempő négy egymást követő héten. Célszerű este vacsora után 1-2 órával fogyasztani, esetenként néhány mokkáskanálnyit. A készitmény száraz, sötét hűvös (hűtött) helyen tartandó! Szavatossági idő: 6 hónap.
A méhpempő a méhcsalád eredeti terméke, a szaporítást végző, és a fejlődő új méhkirálynők tápláléka. A méhpempő elvétele a méhcsaládtól igen munkaigényes és nagy szakértelmet igénylő folyamat A méhpempő egy nagyon összetett anyag, komplex biokémiai rendszer. Szintetikus előállítása eddig nem sikerült. Megtalálható benne számos olyan anyag, mely az ember táplálkozásában létfontosságú, így igen sok B-VITAMIN (B1, B2, B3, B5, B6) továbbá C, D, E, H-VITAMIN. A felsoroltak közül kiemelkedik a B5 VITAMIN (pantoténsav)-tartalom, ezért a méhpempő az élelmiszerek közül a B5 VITAMIN ma ismert legbőségesebb forrása. Tartalmaz még különböző nyomelemeket (pl: kén, mangán, nikkel, kobalt). Végül több hormont illetve hormonszerű anyagot.(Acetilkolin, biopterin, parotin, inozit.) FEHÉRJE-tartalma nagyon magas, 12-18%, és teljes értékű. A felsorolt összetevők tartós hiánya után az emberi táplálkozásban zavarok keletkezhetnek, betegség fejlődhet ki. Készítményünket nem gyógyszerként ajánljuk, hanem a felsorolt létfontosságú anyagok forrásaként. A méhpempő emberi táplálkozásra való felhasználása ősrégi szokás. Előnyös hatását már az inkák felismerték. Ők testi és szellemi f r i s s í t ő k é n t használták. De ismerték az egyiptomiak és a rómaiak is. Jelenleg számos országban már hivatalosan elismert diétás élelmiszerként vagy gyógyszerként van forgalomban. Egy üveg készítmény 4g méhpempőt tartalmaz 250g mézben oldva. A méznek jelen esetben azonban csupán ízesítő, konzerváló szerepe van. Szokásos étkezési módja hetenként 1g méhpempő négy egymást követő héten. Célszerű este vacsora után 1-2 órával fogyasztani, esetenként néhány mokkáskanálnyit. A készitmény száraz, sötét hűvös (hűtött) helyen tartandó! Szavatossági idő: 6 hónap.